SUNDBYBERGS KOMMUN KASTAR UT MÄNNISKOR PÅ GATAN!

Medan politikerna skyller ifrån sig ansvaret, pågår just nu domstolsprocesser som kommer leda till att ett 30-tal personer tvingas ut på gatan, trots att de inte har gjort någonting fel, utan för att deras kontrakt anses ha löpt ut. Detta är vad som händer när människor står upp för sin rätt till bostad och vägrar låta sig skrämmas till att lämna sina bostäder, genom hot om vräkning, som så många redan gjort och gör runtom i Sverige idag. Politikerna i Sundbyberg hänger upp sig på ord och påstår att det inte är vräkningar utan "avhysningar" som sker. För oss spelar det ingen roll vad det kallas när det handlar om människor som berövas sina hem och kastas ut på gatan. De här människornas öden försvinner ur all vräkningsstatistik, detta för att de aldrig ens lyckats komma in på bostadsmarknaden med förstahandskontrakt och alltså, enligt politikernas logik, inte kan vräkas. De här människorna blir alltså dubbelt straffade. De boende i Sundbyberg som hotas av vräkning vägrar låta sig skrämmas och mötas av samma öde. Stötta deras kamp! Här på bloggen kan ni läsa mer om dem och deras situation. ✍

STOPPA AVHYSNINGARNA!

Kommentarer

  1. Det är väl inte helt sant. De har haft 2 år på sig att skaffa boende. De har vetat det från dag 1 att de måste skaffa eget boende. I Sundbyberg är det bostadskö och vi har också demokrati i Sverige, tack och lov, och det innebär att det är lika för alla. Dvs ska man ha förstahandskontrakt så ska man stå i en bostadskö. Lika för alla.

    SvaraRadera
  2. Sedan är väl det mer sannolikt att de får bostad i sitt eget land, Sverige har inte bostäder till hela världen. Sverige har bostäder så det räcker till svenskar och deras barn. Men som vanligt tänker V att ingen behöver jobba, att pengar växer på trän och att Sverige kan bygga hur mycket som helst. V förväntar sig att svenska ungdomar ska bo i kollektiv medans nyanlända får egna lägenheter.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg